Hírek
Jégpálya gyermekeinknek

Read more

JÉGPÁLYA GYERMEKEINKNEK

A túl nagynak bizonyuló gyakorlókert hasznosításán töprengve született a jégpálya készítésének ötlete.Egyik jelenlegi tanítványunk segítségével feltárcsáztuk a terület egy részét az őszi szünetben.Több segítő szándékú szülő,volt diákunk közreműködésével egy kb. 45mx15m-es "tükröt" készítettünk a zöldségfélék helyére.Meghengerezve, behomokozva kialakult a téli jégpálya alapja.Anyagi támogatást is kapva néhány szülőtől megvásároltuk a fóliát, amivel be fogjuk borítani a "tükröt".Ha megérkeznek a kemény mínuszok beleszivattyúzzuk a vizet és fokozatosan hizlaljuk.Megtaláltuk a Vicán-tónál az egykor felszerelt reflektorokat is,amit engedéllyel átszerelünk a pályánk szélére.Előkerült több pár korcsolya is a régi szép időkből,amit kölcsön tudunk adni a gyerekeknek.Még néhány fontos teendő hátra van, de az igazi tél még kissé távol.Mi már várjuk a legalább két hétig tartó "kemény telet",amit a fűtést fizetők viszont kevésbé.Reméljük, hogy a kellemes sportolás érdekében az erre való vágyakozásunkat mindenki elnézi Nekünk.

Bízva egy jó sportolási, kikapcsolódási lehetőség létrejöttében minden segítő,támogató szülőnek, pedagógusnak és gyereknek megköszönjük az eddigi és ezutáni segítségét a jégpálya kialakításában és majdani működtetésében.

Bővebben...
 
A zene világnapja

A zene világnapja

 

„Legyen a zene mindenkié!” Így hangzik a kodályi idézet. Október 1-jén, szerda reggel, 8 órakor, az énekkarosok ajkán felcsendült a kánon: Viva, viva la Musica! Éljen, éljen a muzsika! Kodály zeneszerzői tevékenysége mellett fontosnak tartotta a zenei nevelést, mely embert formál, lelket nemesít, örömet okoz mindenki számára. Hiszen a zene egy nyelven szól, s elkísér a bölcsőtől a sírig. Ápolnunk kell, mint anyanyelvünket, mert ez érték. Az iskola lelkes énekkara hosszú évek óta megemlékezik erről a napról.

Bővebben...
 
Az aradi vértanúk napja

Az aradi vértanúk napja

 

Október 6-án, hétfőn reggel emlékeztünk meg iskolarádiós műsorban az aradi vértanúkról. Már kora reggel az iskola főbejáratánál, az aulában megható csendélet fogadott, amely felhívta figyelmünket a nap jelentőségére.

Az 1848-49-es szabadságharc leverése után Aradon kivégezték a legfőbb 13 katonai vezetőt, míg Pesten Batthyány Lajos, volt miniszterelnök halálos ítéletének végrehajtására került sor. Ők a nemzet vértanúivá váltak.

Haláluk napja nemzeti gyásznap. A szabadságharc azonban nem volt hiábavaló. A bukás ellenére a nemzetben tovább erősödött a szabadság és a függetlenség eszméje. A magyarság elindult a polgári fejlődés útján. E szép gondolatokat versekkel, és megható zenei összeállítással tették emlékezetessé a 6.a osztályos tanulók.

Bővebben...
 
"Tök jó buli" a Körzeti Általános Tagiskolában

Az iskola diákönkormányzatának idei évi jelmondata:
"Népi hagyományok, jeles napok"

Ennek jegyében október 17-én, pénteken délután Halloween-partit rendeztek az iskola diákjai.

Igaz Amerikából indult el, de már nálunk is egyre nagyobb teret hódít ennek a hagyománynak a meghonosítása. A nevelőtestület és a diákönkormányzat évindító, őszi szórakoztató programnak szánta. Úgy érezzük igazán nagyszerű szórakoztató délutánnak voltunk részesei.

Ráhangolóként már előző napon is érezhettük az ínycsiklandó sült tök illatát, amelyet a konyhán sütöttek számunkra, a diákok által gyűjtött anyagból két napon keresztül.
Felkészülésként minden osztály megismerkedett ennek az ünnepnek az eredetével.

Pénteken délután 3 órakor kezdődött az igazi szabadidős szórakozás. Osztályonként hét-hét tanuló tájfutásban és ügyességi versenyekben mérte össze tudását. Addig a többiek töklámpást készítettek, álarcokat festettek. Arra is jutott idejük, hogy társaikat buzdítsák a versenyeken. Aki megéhezett, jóízűen falatozhatott az előre megsütött tökszeletekből, forró teával megtöltött poharával melengedhette eldémberedett kezét.

Közben szorgalmasan gyűltek a töklámpások az előre elkészített máglya körül, és a kivájt tökökben sorra gyúltak a gyertyák, mécsesek.

5 órakor meggyújtottuk a máglyát és megérkeztek a „szellemek”. Természetesen a jelmezekbe beöltözött diákok, akik között voltak boszorkányok, jó és rossz szellemek, csontvázak, álarcosok. A máglya és a világító töklámpások között fergeteges táncot jártak-elűzve a rossz szellemeket - magukhoz csábítva minden diákot.

A parti 6 óráig tartott. Ezen a délutánon is megismerhettük tanulóink élénk képzeletét, kreativitását, fantáziáját, ahogy készítették a különböző jelmezeket, lámpásokat, álarcokat. Szeretnénk hagyományt teremteni, minden évben megrendezni ezt a felejthetetlen napot.

Természetesen nagyon sok segítséget kaptunk a PENSIO 17 Kft-től, a helyi GALAXIS rádiótól, a SZÜLŐKTŐL, sokan velünk együtt szórakoztak, segítették a munkánkat, gyűjtötték a sok tököt, különböző kellékeket.

Szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítő munkáját, amellyel hozzájárult tanulóink önfeledt szórakozásához.

Elmondhatjuk, hangulatos, jól sikerült délután volt, igazi

"Tök jó buli"!

Dósa Ferencné

 
"Csodamanók a Körzeti területén"

Társadalmi munka a gyermekeinkért

Szeptember utolsó hétfőjének reggelén sok kis csillogó szempár figyelte az iskola területét.

Eltűnt a sok fű a virágos ágyásokból, a fák között át lehet látni, a játékokat újra festették, van egy új játszórész, kevesebb a falevél, mint amit az elmúlt héten láttak, egyszóval rend és tisztaság az iskola udvarán, környékén.

Talán „csodamanók” jártak itt a hétvégén?

Igen, valóban ők jártak itt, a tantestület és a szülők személyében.
A szülői munkaközösség a tantestülettel karöltve társadalmi munkát szervezett szeptember 27-én délelőtt az iskola területén. Célunk, az iskola udvarának rendezése, játszóterének megújítása és minden egyéb munkálatok elvégzése az iskola területén. Az iskolán belül pedig két tanterem festésére is sor került.

Az időjárás is kegyes volt hozzánk, hiszen ragyogóan kisütött a nap a munka tiszteletére. Nagyon sok segíteni akaró ember gyűlt össze, anyuka, apuka, nagyszülő, tanár, diák. Szinte minden osztály képviseltette magát.

Vidám zene hangjára égett a munka a sok szorgos kéz alatt. Nagyon kellemes délelőttöt töltöttünk el együtt, hiszen adódott alkalom önfeledt, vidám beszélgetésekre is a feladatok mellett.
Amíg a munkálatok folytak, addig a tornaterem melletti tisztáson forrott a kondérban a finom babgulyás, amelyet a munka végeztével a szorgos segítők jóízűen elfogyasztottak.

Reméljük még több ilyen alkalom is lesz, ahol környezetünk szépítésében is tudjuk egymás munkáját segíteni. Minden résztvevőnek és támogatónak köszönetünket fejezzük ki a segítő közreműködésért!

Szinte öröm volt látni, ahogy a hétfői szünetekben a sok kisdiák birtokba veszi a megújult udvart, játszóteret, pályát. Az osztályok ígéretet tettek, hogy ezután az iskola környékének egy-egy területéért ők is felelősséget vállalnak.

Dósa Ferencné
egyik „csodamanó”

 
<< Első < Előző 71 Következő > Utolsó >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Free Joomla Templates By Joomlashack